Autres informations et services officiels : www.belgium.be

Voir ce communiqué en NL EN FR

België gastland voor 14de Ministeriële Raad van de OVSE op 4 en 5 december

Par Karl Lagatie, Nadia Benini

De 14de Ministeriële Raad van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) zal op 4 en 5 december 2006 plaatsvinden in Brussel, op uitnodiging van OVSE-Voorzitter Karel De Gucht, de Belgische Minister van Buitenlandse Zaken.

NOTA AAN DE REDACTIES-NIET VOOR PUBLICATIE

België gastland voor 14de Ministeriële Raad van de OVSE op 4 en 5 december

BRUSSEL, 6 november 2006 – De 14de Ministeriële Raad van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) zal op 4 en 5 december 2006 plaatsvinden in Brussel, op uitnodiging van OVSE-Voorzitter Karel De Gucht, de Belgische Minister van Buitenlandse Zaken.

De OVSE is de grootste regionale veiligheidsorganisatie ter wereld, met 56 deelnemende staten uit Europa, Centraal-Azië en Noord-Amerika. Ze is actief bezig met conflictpreventie, crisismanagement en wederopbouw na conflicten.

De jaarlijkse bijeenkomst biedt aan de Ministers van Buitenlandse Zaken van de 56 deelnemende Staten de gelegenheid om de activiteiten van het voorbije jaar te overlopen en te evalueren en om hun nationale standpunten over o.a. veiligheidskwesties te geven. Ze kunnen ook nieuwe doelstellingen bepalen en beslissingen nemen over maatregelen om de slagkracht van de Organisatie te versterken om acties te ondernemen in bepaalde probleemgebieden of om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Vertegenwoordigers van de geschreven pers, radio en TV worden uitgenodigd om verslag uit te brengen over deze conferentie die in het Brusselse tentoonstellingspark (Heizel) zal worden gehouden. In Paleis 11 zal er een volledig uitgerust Perscentrum worden ingericht.

Omdat er heel strenge veiligheidsmaatregelen zullen getroffen worden, is het voor media-vertegenwoordigers ten zeerste aangeraden om op voorhand officieel geaccrediteerd te worden. Hiervoor dient men een volledig ingevuld formulier samen met een digitale foto van de aanvrager per e-mail in te dienen. Deadline om het accrediteringsformulier in te dienen : 24 november 2006.
Alle details over de accrediteringsprocedures en informatie over de accommodatie, visaformaliteiten en persfaciliteiten zullen beschikbaar zijn op de OVSE Ministeriële Raad website http://www.osce.org/conferences/mc_2006.html

Opgelet : ook journalisten die al geaccrediteerd zijn door de OVSE in Wenen of op eender welke andere OVSE-locatie, zullen toch een speciale accreditering nodig hebben voor deze Ministeriële Raad.

Media-vertegenwoordigers dienen bij de dichtstbij gelegen Belgische Ambassade na te gaan of ze een inreisvisum nodig hebben voordat ze in het land arriveren. Een lijst hiervan is te vinden op http://www.diplomatie.be/en/travel/visa/default.asp

Voor de media-vertegenwoordigers werden er vijf hotels geselecteerd die speciale tarieven bieden. Om van deze tarieven te genieten, dient men te reserveren vóór 8 november. Meer inlichtingen en een boekingsformulier zijn te vinden op de website.

Documents associés:


Source

Logo of 'FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking' FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking
Karmelietenstraat 15
1000 Brussel
Belgique
+32 2 501 81 11
http://diplomatie.belgium.be

Contacts

Karl LagatieKarl Lagatie
Porte-parole
Rue des Petits Carmes 15, 1000 Bruxelles
+32 2 501 49 59
+32 477 40 32 12
Télécharger vCard
Nadia BeniniNadia Benini
Porte-parole adjointe
Rue des Petits Carmes 15, 1000 Bruxelles
+32 2 501 30 57
+32 471 44 06 04
Télécharger vCard